Behöver din hemsida AMP? • Svaret på frågan i rubriken är JA. Men vad är AMP?

  AMP står för Accelerated Mobile Pages och enkelt förklarat skulle man kunna säga att det är Google´s svar på Facebook´s "Instant Article". Det vill säga att dom vill skapa en plattform där folk mycket snabbare kan komma åt intressant innehåll på internet via sin mobil eller surfplatta.

  Man kan säga att en AMP-sida är en avskalad variant av din webbsida, vilket gör att den laddar mycket snabbare och gör att det många gånger leder till en mer uppskattad mobilupplevelse. Du vet själv hur frustrerande det kan vara när du inte råkar ha 4G mottagning på din telefon och sidan du vill kolla på tar en evighet att ladda upp. Med AMP kommer du inte längre behöva oroa dig för det.

  Finns det fler fördelar?
  Även om Google själva säger att det inte kommer att vara till någon fördel SEO-mässigt att ha AMP-anpassade sidor, alltså att dom som har AMP-sidor skulle hamna högre upp i sökresultatet , så kommer självklart AMP-sidor att premieras om den ställs emot en liknade sida som inte är AMP.

  Men det finns nackdelar
  Enligt mig själv är AMP-sidor än så länge inte speciellt attraktiva. Dom ser väldigt enkla ut och kan ibland upplevas som ganska tråkiga. Men AMP är fortfarande relativt nytt och jag tror att det kommer hända en hel del när nu även e-handelssidor som t.ex eBay har börjat testa det. Du kan gå till g.co/ampdemo på din mobila enhet för att se leta efter AMP-sidor.

  Gratis Plugin
  Om du använder dig utav Wordpress så kan jag varmt rekommendera denna plugin. Den är än så länge gratis och dom uppdaterar den ständigt. • Mycket bra information @Patric-Melander! Jag har faktiskt hört lite om AMP för ett tag sedan men inte orkat sätta mig in i vad det egentligen är för något. Tack för att du tillför denna intressanta information till kunskapsdatabasen!

  Ser framemot att läsa mer bra saker som förknippas med sökmotoroptimering 😉


Log in to reply
 

Jenkler IT AB org.nr: 559082-6938   073-731 76 64   [email protected]