Papperskorgen windows 10 • Om man tömmer papperskorgen i sin dator kan de då finnas en back up papperskorg som finns på serven som datorn är ansluten till utan att man vet om de?
  Kan man se de på nåt sätt se detta i någon inställning?
  Eller de är en sekretess som finns, att de man radera på datorn stannar där och de man tar bort nåt på en gemensam server så stannar de i papperskorgen på servern? • Backup

  Det finns inga direkta backuper utan att man vet om det. Endast i specialfall där man laddar profilen från en server så kanske detta går att få till. Det kan finnas virus eller annan elakartad programvara som snor dina filer men då är det inte bara från din papperskorg.

  Återskapa filer

  Något som kan vara bra att känna till är att man oftast kan återskapa borttagna filer från en dator med återställningsprogramvara. Oavsett ifall du vill dölja något eller få tillbaka filer så finns det stor möjlighet att lyckas.

  Man kan alltid mecka lite själv, men om det är något viktigt så rekommenderar jag att anlita en specialist. • Ok, om någon på arbetsplatsen skulle ha varit och letat i andras kollegors datorer i papperskorgen eller i hårdisken via en annan dator hur man då se de?
  Om hårdisken är delad med någon som man kan välja i windows eller nåt annat kännetecken som kan avslöja om någon varit där eller har tillgång?
  Om man öppnar tel en fil kan man då även i infon se om nån annan öppnat den, där de står delad med kanske? • Om du högerklickar på filen så kan du under egenskaper få ut information om när filen har skapats, ändrats eller någon har haft åtkomst till den. Om du har hemligheter som ingen ska se så får du låta bli att dela det men andra. Alternativt är att kryptera dina filer eller hårddisk. När något har hänt så är det redan försent. Man måste tänka på säkerhet innan man ger tillgång till sina filer. Samma sak gäller när man pratar om backup.

  Det är många som kommer till mig och vill ha hjälp med backup när en disk har rasat. Det är då ofta redan försent och filer blir omöjliga eller extremt dyrt att rädda. Om man inte känner att man har koll eller orkar bry sig så rekommenderar jag att anlita en person som mig för att se över säkerhet och backup 🙂


Log in to reply
 

Jenkler IT AB org.nr: 559082-6938   073-731 76 64   [email protected]