Hur man tar bort Facebook-kontot permanent



  • Borttagning av ett Facebook konto

    Om du vet att du inte kommer att använda ditt Facebook igen kan du begära att ditt konto raderas permanent. Detta är även bra ifall du har flera Facebook-konton och vill ta bort alla förutom ett. Kom ihåg att när ditt konto har tagits bort går det inte att återaktivera och inte heller att hämta något som fanns där. Innan du gör detta vill du kanske ladda ned en kopia av din information från Facebook.

    Facebook-image.jpg

    Du kan hämta din information i inställningarna. Så här hämtar du informationen:

    • Klicka på överst till höger på valfri Facebook-sida och välj Inställningar
    • Klicka på Ladda ned en kopia av dina Facebook-data längst ned i Allmänna kontoinställningar
    • Klicka på Starta mitt arkiv

    Om du sedan vill att ditt konto ska tas bort permanent utan möjlighet att återställa det loggar du in på kontot och besöker denna sida: Ta bort Facebook.

    När du tar bort ditt konto kan andra inte se det på Facebook längre. Det kan ta upp till 90 dagar att radera allt du har lagt upp från det att raderingsprocessen påbörjats, som foton, statusuppdateringar eller annan data som lagras i säkerhetskopieringssystem. Medan vi tar bort den här informationen är den otillgänglig för andra som använder Facebook. Några av sakerna du gör på Facebook lagras inte i ditt konto. Exempelvis kan en vän ha kvar meddelanden från dig även efter att du tagit bort ditt konto. Den informationen finns kvar efter att du tagit bort ditt konto.

    Du har möjlighet att ångra denna borttagning i några dagar innan det är försent. Men mixtra inte med detta om du känner dig osäker.


 

Jenkler IT AB org.nr: 559082-6938   073-731 76 64   [email protected]